Skip to main content

Krokodil u Novom Sadu 23. i 24. juna: Na margini

Kultura 21. јун 2022.
< 1 min čitanja

Program će okupiti neke od najeminentnijih evropskih pisaca, intelektualaca i stručnjaka iz različitih oblasti

Novosadsko izdanje XIV festivala Krokodil održaće se i u Novom Sadu 23. i 24. juna pod nazivom Na margini u sklopu programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

U novoj, za ovu priliku rekonstruisanoj i uređenoj Kineskoj četvrti, koja sada nosi naziv Kreativni distrikt, Krokodil će predstaviti svoja tri popularna diskusiona formata: Debatu o Evropi, Gigantomahiju i Sofa intervju.

Ivan Krastev, Dubravka Stojanović, Boris Buden, Svetlana Slapšak, Ivan Vejvoda, Boris Dežulović, Aida Ćorović, Dragan Bursać, Marina Fratucan i Ljubica Gojgić su samo neka od imena učesnika koji će se u okviru šest festivalskih događaja u okviru dve programske večeri baviti pitanjima koja se tiču života u konfliktnim i postkonfliktnim evropskim zonama, borbe za prava žena u različitim oblicima patrijarhata, dijalektike objektivnog i subjektivnog nasilja, etike nenasilnog otpora i svetske budućnosti nakon pandemije COVID-19.

Program će okupiti neke od najeminentnijih evropskih pisaca, intelektualaca i stručnjaka iz različitih oblasti – umetnike, kulturne radnike, profesionalce i teoretičare, sociologe, istoričare, filozofe i aktiviste među kojima su i neizostavni Njuz.net i Marka Žvaka tandemi.

(N1)