Skip to main content

Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

Info 22. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije - da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je danas da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od EU, ali da „neće uspeti da preokrene tok istorije“, kao što nije uspeo svaki put kad je pokušao.

Kostreš je u pisanooj izjavi istakao da od Vučića niko nije tražio ništa više nego što se traži od drugih država EU, a da on preko svojih „medijskih ispostava“ ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka.

„Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije – da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU“, naveo je predsednik LSV.

Istakao je i da je Vučić „osmehe i sreću“ sa predsednicima Turske i Uzbekistana, zamenio „nadurenim stavom“ kada je među našim najbližim komšijama – Crnogorcima i Rumunima.

Ocenio je i da „svet kakav raduje Vučića“, od teoretičara zavere do agresivnih autokrata, nije svet kakvom se raduju Vojvođani i kakav zaslužuju svi građani Srbije.

„Vojvođani žele budućnost u EU – budućnost slobodnog kretanja, slobode, dobrog života i jakih institucija. Vojvođani su evropska lokomotiva Srbije“, poručio je Kostreš.

(Autonomija, foto: LSV)