Skip to main content

Kostreš: Srbija se ne sme vratiti u 90-te, vlast da uvede sankcije Rusiji

Vojvodina 15. јун 2022.
< 1 min čitanja

"Osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu, izjavio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

On je u saopštenju za javnost ocenio da jučerašnja odluka Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta da usvoji nacrt izveštaja o Srbiji, kojim se traži hitno uvođenje sankcija Rusiji, jasno ukazuje da će dalje odustajanje Srbije od uvođenja mera prema Putinovom autoritatnom režimu veoma naštetiti interesima naše zemlje.

„LSV se slaže sa ocenama evropskih parlamentaraca da je nedopustivo što Srbija, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, još nije uskladila pozicije sa EU. Zbog politike naših vlasti, evrointegracije Srbije stoje u mestu, nema nikakvog napretka i bilo kakvih najava otvaranja novih pregovaračkih klastera“, naveo je Kostreš.

On smatra da je to nedopustivo za državu, koja je još pre 20 godina snažno naglasila potrebu pridruživanja Evropskoj uniji.

„LSV zato insistira na konkretnim koracima i nedvosmislenoj politici koja će osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina i uvesti mu sankcije. Srbija se ne sme vratiti u devedesete godine“, naveo je Kostreš.

(Autonomija)