Skip to main content

Kostreš: Pokrenuti postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

Info 10. окт 2022.
< 1 min čitanja

"Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas sve demokratske, građanske i proevropske snage da se ujedine oko raskida energetskog ugovora sa Rusijom, kako bi se sprečilo dalje propadanje zemlje i pljačku građana.

„Neophodno je hitno reagovati, uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS (Naftagas) građanima Srbije i Vojvodine. Pozivamo sve demokratske i proevropske poslanike da ovu inicijativu pokrenu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i tako započnu proces raskidanja energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom„, naveo je Kostreš u saopštenju.

Takođe, dodao je da Liga pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.

Podsetio je i da je NIS poklonjen Kremlju uz punu saglasnost na političkoj sceni, a da je LSV bio jedan od retkih glasova koji je bio protiv toga.

„Šteta koja je napravljena Srbiji je ogromna i potrebno je što pre učiniti sve da se loši potezi prethodnih i sadašnje vlasti isprave. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra“, istakao je Kostreš.

(Autonomija)