Skip to main content

Kostreš: Čije interese je Mirović zastupao na sastanku sa Tjurdenjevom

Info 11. мај 2022.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš postavio je danas pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću pitanje čije interese je zastupao na današnjem sastanku sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevom.

“Da li je na današnjem sastanku predsednik vojvođanske vlade štitio interese stanovnika Vojvodine i tražio rešavanje otvorenih pitanja vezanih za funkcionisanje ovog preduzeća u našoj zemlji. Da li je direktora Tjurdenjeva pitao kada će vratiti sve što duguju građanima Vojvodine. Da li je na sastanku pokrenuo pitanje rudne rente koju NIS plaća u našoj zemlji? Da li je govorio o ekološkim problemima koje NIS pravi u vojvođanskim selima i gradovima?”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da se nada da Mirović “nije potpuno zaboravio” da vodi Pokrajinsku vladu i da mu je primarni zadatak zaštita interesa građana Vojvodine.

“Do sada za Vojvodinu nije uradio ništa. Možda je na današnjem sastanku, ipak, progovorio o problemima koji muče građane Vojvodine. Tražimo od Mirovića da građanima Vojvodine podnese izveštaj sa današnjeg sastanka”, kazao je Kostreš.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa generalnim direktorom NIS-a Kirilom Tjurdenjevom, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razgovaralo se o saradnji na konkretnim pitanjima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)