Skip to main content

Korhec: Nisam bio pozvan na inauguraciju Nikolića

Vojvodina 17. јун 2012.
< 1 min čitanja

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je da nije bio na spisku pozvanih na inauguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i dodao da u protekle dve godine predstavnike nacionalnih manjina nije primio ni bivši predsednik Srbije Boris Tadić niti premijer Mirko Cvetković.

Korhec je u autorskom članku za novosadski “Mađar so” (Magyar Szo) napisao da na Nikolićevu inauguraciju nisu bili pozvani ni predstavnici izabranih saveta ostalih nacionalnih manjina.

“Ovome bih mogao i da se radujem, budući da oni koji me poznaju znaju da se klonim protokolarnih događaja, a stajanje u dugom redu po sparnoj vrućini ne može da kompenzuje ni svečanost događaja, ni ponuđena predsednička prepečenica, niti srbijanske đakonije sa pršutom”, napisao je Korhec.

Dodao je da su u međuvremenu i u Mađarskoj u proteklom periodu inaugurisani jedan premijer i dva predsednika i naveo da je na te događaje, zajedno sa mađarskim rukovodiocima drugih regija, bio dosledno pozivan.

„Pomenuću kao zanimljivost da se grad Subotica, sedište Nacionalnog saveta Mađara, nalazi na istoj razdaljini od Beograda i Budimpešte, sa oba glavna grada nas povezuje autoput, a izgleda da ipak, iz pravca Beograda, Suboticu zaklanja Fruška Gora”, naveo je Korhec.

(Magyar Szo)