Skip to main content

Koraks na prijemu kod Hila: Razgovarali smo o danima borbe protiv Miloševićevog režima

Građani 28. apr 2022.
< 1 min čitanja

Novopostavljeni ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i naš čuveni karikaturista Predrag Koraksić Koraks sastali su se danas na prijateljskom razgovoru.

Koraksić je, na Hilov poziv, prisustvovao prijemu u ambasadi te zemlje, gde su se zajedno prisećali perioda 90-ih godina, dok je američki diplomata bio veoma aktivan na Balkanu pa i Srbiji, a često bio i predmet Koraksovih karikatura koje su oslikavale političke prilike tog vremena.

–Razgovarali smo o svim tim događajima, kada smo se zajedno borili protiv Miloševićevog režima, kazao je Koraks nakon sastanka.

Ugledni sagovornici na kraju neformalnog sastanka razmenili su poklone.

–Ambasadoru Hilu sam poklonio knjigu svojih karikatura iz tog perioda, zbirku od oko 600 radova koji su probrani od ukupno 3.700 karikatura koliko sam nacrtao za tih 11 godina. To su karikature koje on vrlo dobro razume jer je učestvovao u svim tim događajima. On je meni zauzvrat poklonio knjigu čuvenog američkog karikaturiste Herbloka, dodao je Koraksić.

Inače, Hil je veliki poštovalac Koraksovih karikatura, a kako Koraksić kaže, one su mu, kao diplomati koji slovi za iskusnog i obaveštenog, pomagale u razumevanju ovdašnje situacije i bile najlakši način da se informiše.

(Danas, Foto: MCV)