Skip to main content

Komšić: Varhelji je omogućio Dodiku da negira genocid, besmisleno je okupljanje kod njega

Jugoslavija 02. јул 2022.
< 1 min čitanja

Najava Milorada Dodika kako će se usprotiviti bilo kakvim reformama kojima bi se izmenio dejtonsko uređenje BiH, i da evropska BiH nije potrebna ukoliko nije dejtonska, jeste još jedan dokaz besmislenosti okupljanja kod mađarskog komesara za proširenje EU Olivera Varheljija.

“Jasno je da Varhelji i Evropska komisija ne nameravaju preduzeti ništa kako bi sankcionisali Dodika i Dragana Čovića koji blokiraju reformske zakone, međutim stvari su otišle toliko daleko da Dodik sam priznaje da će se usprotiviti reformama, a takav stav mu je omogućila upravo servilna politika Evropske komisije na čelu sa Varheljijem”, navodi Željko Komšić, prenose sarajevski mediji.

Omogućila mu je, dodaje, i da bez posledica ponovo negira sudske presude za genocid. Dodik je jedno vreme to prestao da radi, ali obzirom da u Evropskoj komisiji ima zaštitnike, sada ponovo vređa žrtve i izdiže se iznad zakona.

“Što se tiče njegove tvrdnje da neko neće biti u BiH, ako ona nije dejtonska, odnosno da neko neće biti u BiH ako se krenu provoditi ključne reforme, mogu reći da Dodik i ne mora biti u BiH, kao što ne mora biti ni u Predsedništvu iz koga beži jer je poražen u svim ključnim političkim bitkama, a na aparatima ga još jedino održava proruski režim koji je Varheljija instalirao u Evropsku komisiju.

(Danas, Foto: N1)