Skip to main content

Kolar: Za veću bezbednost u Vojvodini nije dovoljno samo povećati broj policajaca

Vesti 11. феб 2022.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar izjavio je povodom tragične smrti uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija da za bezbednost građana nije dovoljno samo povećati broj policajaca na ulicama i brzo pronaći počinioce nekog krivičnog dela.

„Užasna i tragična smrt Kristijana Kostića Blekija zabolela je Novi Sad i boleće sve nas još dugo. Činjenica da je uhapšen počinilac Blekijevog ubistva nije i neće umaniti tugu, nemoć i sramotu koju svi osećamo. Za onakvu bezbednost građana kakvu je Vojvodina imala i dugo se njome dičila, potrebno je mnogo više“, naveo je Kolar u saopštenju.

Dodao je da je za bezbednost građana „potrebna država koja ne toleriše promovisanje ratnih zločinaca, u kojoj huligani i narko dileri nisu nekažnjeni na ulicama, navijači ne skandiraju uvrede na nacionalnom nivou, tabloidi ne gomilaju laži i sprovode hajke, televizije ne uče decu bahatosti, turbo folku, primitivizmu i psovkama, a poslanici i druge javne ličnosti ne govore jezikom mržnje i podela“.

„Blekijevo ubistvo je zastrašujuće svedočanstvo o brutalnom urušavanju čitavog niza moralnih vrednosti. Za onakvu bezbednost i onakvu Vojvodinu i Srbiju, koju volimo i pamtimo, potrebna nam je pravna država, intenzivna borba protiv korupcije i društvo u kojem pristojnost, ljudskost i empatija neće biti znak slabosti“, ocenio je Kolar.

Prema njegovim rečima, Bleki je bio deo duha baš takvog grada, društva i zemlje i LSV će podržati svaku ideju o tome da se sačuva uspomena na njega, bilo da je u pitanju klupa ili postavljanje njegove biste.

(Autonomija)