Skip to main content

Zlatko Kokanović: Plan da se krene sa blokadama od 13h do 16h

Vesti 02. јан 2022.
< 1 min čitanja

Okupljeni u Savezu ekoloških organizacija Srbije, udruženi protiv eksploatacije litijuma, planiraju novu, tročasovnu blokadu puteva za sutra, na više lokacija u zemlji.

To će biti njihova reakcija na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je uradio sve što je narod tražio, ali da projekat Jadar neće biti obustavljen.

„Plan je da se krene sa blokadama od 13h do 16h. Lokacije su kod nas Brezjak centar, valjevski put, u Šapcu ima druga, to je na mostu. Novi Sad je Futoška pijaca, raskrsnica, Užice put prema Zlatiboru. Imamo mesto Pesak između Kosjerića i Požege i imamo Preljinu – petlja. To je za sada što znamo, ljudi koji su nam se javili i s kojima smo se dogovarali za blokade“, rekao je za N1 Zlatko Kokanović iz udruženja „Ne damo Jadar“.

Prema njegovim rečima, možda će biti još neka blokada, neplanski, ali to će znati sutra.

Očekujemo da on posluša volju naroda, jer i za prošla dva zakona poslušao je volju naroda koji je izašao na ulicu. Ako ne bude čuo glas razuma od naroda, mi nastavljamo sledeću subotu, sledeću subotu, sve do ispunjenja zahteva“, naveo je Kokanović.

(N1)