Skip to main content

Koalicija za slobodu medija organizuje konferenciju o javnim medijskim servisima

Vojvodina 20. феб 2024.
< 1 min čitanja

Glavna tema konferencije za medije biće Zakon o javnim servisima, čiju izradu je za ovu godinu najavilo resorno ministarstvo

Koalicija za slobodu medija organizovaće 27. februara konferenciju „Kakvi javni servisi su nam potrebni?“ koja će biti održana u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine u 13 sati.

Glavna tema konferencije za medije biće Zakon o javnim servisima, čiju izradu je za ovu godinu najavilo resorno ministarstvo.

Učesnici konferencije su predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever, predsednik GS KUM „Nezavisnost“ Darko Šper, profesorka Fakulteta političkih nauka u penziji Snježana Milivojević i profesorka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu
Smiljana Milinkov.

Konferencijom će moderirati generalna sekretarka Nezavisnog udruženja novinara Srbije Tamara Filipović.

Tokom posebnog dela događaja biće potpisan Memorandum o saradnji između Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ i Koalicije za slobodu medija.

Koaliciju za slobodu medija čine: Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), NDNV, NUNS, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“, Slavko Ćuruvija Fondacija i GS KUM Nezavisnost.

(Autonomija)