Skip to main content

Koalicija Srbija protiv nasilja sutra u Budisavi u znak solidarnosti sa Jankom Veselinovićem

Info 16. nov 2023.
2 min čitanja

Opozicione stranke i pokreti će u svrhu iskazivanja solidarnosti da organizuju zajedničke štandove u Budisavi u petak u 8.30 h na pijaci

Političke stranke i pokreti koji su u Novom Sadu okupljeni u listu “Srbija protiv nasilja” organizovaće sutra postavljanje zajedničkih štandova u mestu Budisava kod Novog Sada s ciljem da iskažu solidarnost prema predsednku Pokreta za preokret Janku Veselinoviću, koji je pre četiri dana izjavio da ga je u tom mestu fizički napao direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Egić.

SNS je istoga dana odbacio te optužbe i tvrdio daje Veselinović napao Egića.

“Budući da je SNS počela fizički da napada aktiviste i funkcionere opozicionih stranaka, opozicione stranke i pokreti će u svrhu iskazivanja solidarnosti da organizuju zajedničke štandove u Budisavi u petak u 8.30 h na pijaci u Školskoj ulici”, navela je opoziciona koalicija u saopštenju za javnost.

Oni su najoštrije osudili fizički napad na Veselinovića i njegove kolege, koji se dogodio na stranačkom štandu u Budisavi.

Saopštenje su potpisali Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret Srce, Stranka slobode i pravde, stranka Zajedno, Zeleno-levi front, Akcija progresivne Vojvodine, Pokret Bravo.

Veselinović je izjavio da ga je Egić fizički napao tokom kampanje opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” u Budisavi.

On je agenciji Beta rekao da su predstavnici opozicionih partija razgovarali sa meštanima Budisave, kada su uočili da ih prate trojica muškaraca.

„Presreli su nas, stali ispred nas i rekli su da se gubimo odatle, a Egić je pitao da li znamo ko je on. Rekao je da, ako ne odemo, dobro ćemo zapamtiti gde smo došli, kad smo došli i da nas neće biti. Nakon toga mi je prišao, udario me je šakom u stomak, uhvatio materijale koje sam držao u ruci, pocepao ih i napravio mi ozledu na levoj ruci. Tome se priključio i drugi čovek, koji me nije udario ali me je odgurnuo. Napali su još jednog našeg aktivistu, kojeg su udarili i on je pao na zemlju“, ispričao je Veselinović za Betu.

Dodao je da je Miloš Egić „vrlo blizak“ sa ministrom odbrane i predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, koji je 10 godina bio gradonačelnik Novog Sada.

Veselinović je rekao da je nakon incidenta na lice mesta stigla policija i dodao da je on otišao u bolnicu, kako bi mu lekari konstatovali težinu povreda.

(Autonomija)