Skip to main content

Koalicija Moramo: Režim pokušava da opstruira veliku izlaznost

Info 03. апр 2022.
< 1 min čitanja

"Izbori obilovali neregularnostima"

Koalicija Moramo ocenila je večeras da je glasanje na izborima za predsednika i Skupštinu Srbije, kao i za odbornike u Beogradu i 12 lokalnih samouprava, „obilovalo ogromnim neregularnostima“ i optužila „predstavnike režima“ da pokušavaju da opstruiraju „veliku“ izlaznost na biračkim mestima širom Srbije, posebno u Beogradu.

Robert Kozma iz izbornog štaba koalicije Moramo ocenio je da je kampanja protekla u „nefer“ uslovima i da se to odrazilo na izborni dan.

„Zabeleženo je nekoliko vrsta nepravilnosti: od toga da su članovi proširenog sastava biračkog odbora vodili paralelnu evidenciju biračkih spiskova, do prisustva NN lica koja su ispred samih biračkih mesta presretala građane i instruirala ih za koga da glasaju“, naveo je Kozma na konferenciji za novinare.

Dodao je da je bilo i slučajeva kupovine glasova i davanja „paketa“ građanima ispred biračkih mesta.

„Još jedna neregularnost je organizovano dovoženje građana kako bi glasali na biračkom mestu, što je zabeleženo na biračkom mestu u Železniku. Bilo je i povreda procedura glasanja van biračkog mesta“, naveo je Kozma.

Ocenio je da je u odnosu na prethodne izborne cikluse zabeležena „daleko veća izlaznost“ i dodao da na mnogim biračkim mestima, posebno u Beogradu, glasanje još traje.

„Ne smemo dozvoliti režimu da ne dozvole tim građanima da glasaju jer trend izlaznosti govori o potencijalu za promene„, naveo je Kozma.

(Beta)