Skip to main content

Klub ‘Vasa Stajić’ i Savez antifašista Vojvodine: Da građani Vojvodine na izborima poraze režim

Vojvodina 28. mar 2022.
< 1 min čitanja

"Vučićev kriminalni režim za deset godina srozao sve vojvođanske institucije"

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić“ i Savez antifašista Vojvodine pozvali su danas građane Vojvodine da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, kako bi “Vučićeva kriminalna tiranija” bila poražena.

Oni smatraju da su aprilski izbori istorijska prilika da se država Srbija “primakne demokratiji” i stvaranju pretpostavki za “pravedno rešenje važnih državno-pravnih pitanja, između ostalog i političkog položaja Vojvodine”.

“Prvi uslov za takav, demokratski politički proces podrazumeva kraj tiraniji i poraz političkih aktera koji godinama, u raznim kostimima, grade lažnu, zaostalu i antievropsku komediju ‘srpskog sveta'”, navodi se u saopštenju te dve organizacije.

One su navele da je “Vučićev kriminalni režim” za deset godina srozao sve vojvođanske institucije, izvrgavajući ih ruglu, i da je u tom pogledu otišao mnogo dalje od “ponižavajućeg i kontroverznog Ustava”, koji je “na sumnjiv način” donet 2006.

“U tom prljavom poslu pomogle su im, radi svojih ocvalih sinekura, oni vojvođanski politikanti koji decenijama parazitiraju na ideji vojvođanske autonomije, a čiji će kraj, verujemo, obznaniti trećeaprilsko glasanje”, navodi se u saopštenju.

Organizacije su, kako je navedeno, sa žalošću konstatovale da na ovim izborima ne postoji politička partija ili koalicija koja reprezentuje građanske i demokratske potrebe Vojvodine za njenom “istinski autonomnom ustavnom pozicijom”.

“Bez obzira na to, smatramo predstojeće izbore istorijski bitnim i pozivamo građane Vojvodine, koji su uvek bili deo afirmativnih, antinacionalističkih i proevropskih procesa, da u što većem broju izađu na glasanje 3. aprila i podare svoj glas onim ličnostima i koalicijama koje imaju šansu da poraze aktuelnu kriminalnu tiraniju”, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da će masovnim izlaskom na izbore, Vojvođani staviti do znanja svima, “naročito pretendentima na vrhovne položaje u državi Srbiji, da Vojvodina nikada neće zaboraviti svoju slobodarsku tradiciju i svoj politički identitet“.

(Beta)