Skip to main content

Klub novinara osudio izjavu Dodika da su novinari TV BN britanski agenti

Jugoslavija 29. јун 2018.
< 1 min čitanja

Klub novinara Banjaluke je danas kritikovao predsednika Republike Srpske Milorada Dodika jer je novinare bijeljinske Televizije BN Suzanu Radjen-Todorić i Željka Raljića nazvao saradnicima britanske obaveštajne službe, a za tu TV rekao da „radi protiv interesa RS“.

„Ovakvim izjavama predsednik Republike Srpske ponovo ugrožava novinarsko pravo na rad i bezbednost novinara“, navodi se u saopštenju.

Klub je ukazao Dodiku da sve nesuglasice s novinarima i medijima rešava pravnim putem, ako smatra da oni ne rade profesionalno i etički.

„Ukoliko je predsednik RS ugrožen novinarskim izveštavanjem, neka to prepusti nadležnim institucijama“, piše u saopštenju.

Dodik je danas izjavio da su Radjen-Todorić i Raljić „proveli nekoliko dana na obuci u Londonu, kod nekih struktura i da se zna zašto je to uradjeno“.

„Oni su bili logistika za prihvat ovih koji sada dolaze, bez obzira što se sada nemušto brane. Moja informacija od juče je da su visokospecijalizovani (britanski) operativci rasporedjeni u Republiku Srpsku. Samo naivni mogu da ne shvate zašto baš u Republiku Srpsku“, rekao je Dodik.

On je izjavio da „Televizija BN pokušava da sprovede politike koje nisu u interesu (Republike) Srpske i srpskog naroda“.

Prošle sedmice je Radio-televizija RS objavila navodni plan stranih službi prema kojem u RS stiže 40 britanskih specijalaca kako bi pred izbore destabilizovali Republiku Srpsku i skinuli Dodika sa vlasti.

(Beta)