Skip to main content

Kako Treća Srbija ucenjuje

Autonomija 27. мар 2014.
2 min čitanja

Bivši radnik u Javnom komunalnom preduzeću (JKP) Informatika iz Novog Sada Miodrag Krivokuća izjavio je danas da ima audio snimak koji dokazuje da su ga čelnici tog preduzeća iz stranke Treća Srbija ucenjivali kako bi ga vratili na posao, sa kojeg je prethodno otpušten.

Krivokuća je agenciji Beta pustio snimak sastanka, za koji je rekao da je održan sa tehničkim direktorom JKP Informatike i odbornikom Treće Srbije u novosadskom parlamentu Mitrom Šobotom i osobom zaduženom za bezbednost u preduzeću Dragišom Vasiljevićem.

Prema njegovim rečima, sporni sastanak je održan na benzinskoj pumpi u Novom Sadu, 1. marta ove godine.

Krivokuća je kazao da je sastanak, koji je inicirao pomoćnik direktora Informatike Aleksandar Đurđev, snimao jer se plašio za svoju bezbednost.

„Imam dokaze o tome šta se radi radnicima koji pošteno zarađuju. Tražim zaštitu i da se kazne oni koji se ponašaju protiv pravila i zakona“, kazao je Krivokuća.

Na snimku se čuje da su mu osobe, za koje je Krivokuća rekao da su Šobot i Vasiljević, ponudile da će ga vratiti na posao u preduzeću Informatika, ako stranci Treća Srbija bude obezbedio 30 glasova na parlamentarnim izborima.

Čuje se i kako Vasiljević govori Krivokući da „ako želi da se vrati na posao, pređe da radi za Treću Srbiju“, i da će tako posle vanrednih parlamentarnih izbora za njega biti obezbeđeno radno mesto, a da će mu, dok se to ne desi, nadoknađivati troškove za lečenje teško bolesne supruge.

Miodrag Krivokuća je nekoliko puta protestovao ispred preduzeća Informatika i Gradske kuće u Novom Sadu, kako bi javnosti skrenuo pažnju da stranka Treća Srbija masovno zapošljava svoje kadrove i simpatizere u JKP Informatika. On je početkom marta zatražio prijem kod gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kako bi i njemu predočio činjenice koje poseduje i tražio zaštitu.

Treća Srbija je ranije u reakciji na Krivokućine optužbe saopštila da je on izneo „neproverene optužbe iz političkih pobuda“.

Krivokuća je član stranke Pokret socijalista. Treća Srbija je u Skupštinu grada Novog Sada na lokalnim izborima u maju 2012. godine ušla na listi pokreta Dveri, nakon čega su isključeni iz tog pokreta i potom su formirali Treću Srbiju. Ta stranka je deo vladajuće koalicije u Novom Sadu, koju predvodi Srpska napredna stranka.

Trećoj Srbiji UDBA kriva za ucene

Stranka Treća Srbije optužila je večeras bivšeg radnika novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Informatika Miodraga Krivokuću da je počinio krivično delo neovlašćenog prisluškivanja funkcionera te stranke, ali nije negirala da se na snimku nalaze osobe koje su povezane sa Trećom Srbijom, a koje su navodno ucenjivale Krivokuću.

KC
Da li je i fajgeljovska trećesrbijanska cenzura izložbe zapravo bila podmetačina Udbe?

Treća Srbija je u saopštenju za javnost navela da je reč o „udbaškom prisluškivanju“ i o „staljinističkoj hajci“ protiv te partije, čiji kadrovi upravljaju gradskim preduzećem Informatika.

Oni su Krivokuću optužili da je počinio krivično delo i dodali da će za njega odgovarati, uz podsećanje da je za neovlašćeno prisluškivanje ili snimanje razgovora predviđena novčana kazna ili zatvor od tri meseca do tri godine.

Treća Srbija je ocenila da je reč o „udbaškom prisluškivanju, snimanju i montaži“ i optužila Radio-televiziju Vojvodine da je saučesnik u izvršenju krivičnog dela, s obzirom da je emitovala prilog sa izjavom Miodraga Krivokuće.

(Beta)