Skip to main content

Jovović: Nikada nisam bio član LSV, izjava Kostreša politički spin

Info 18. nov 2022.
2 min čitanja

"Kao nezavisni predavač učestvovao na dva ili tri seminara u organizaciji Lige, kao i pisac 'ekspertskih tekstova za poboljšanje društva, ali i situacije u datoj stranci'"

Radivoje Jovović, predsednik odbora stranke Zajedno u Novom Sadu, negirao je da je ikada bio član Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kako je u emisiji “Iza vesti” na N1 kazao generalni sekretar Lige Bojan Kostreš.

“Ovim putem tvrdim da je izjava Bojana Kostreša da sam ja, Radivoje Jovović, sadašnji predsednik odbora stranke Zajedno u Novom Sadu, ikada bio član stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, potpuna laž i klasičan pokušaj političkog spina”, naveo je Jovović u pisanoj izjavi.

On objašnjava da je tokom 2014. i 2015. godine, kao politikolog, bio pozivan da kao gost prisustvuje sastancima Političkog saveta LSV-a.

“Nikad se nisam učlanio u ovu stranku, nikada nikakvu pristupnicu popunio nisam, a moje aktivnosti su bile savetničke i intelektualno-predavačke”, navodi Jovović i precizira da je kao nezavisni predavač učestvovao na dva ili tri seminara u organizaciji Lige, kao i pisac „ekspertskih tekstova za poboljšanje društva, ali i situacije u datoj stranci“.

Dodaje da je na Političkom savetu Lige isticao tri predloga: da se stranka okrene socijaldemokratiji i odbrani radničkih i socijalnih prava, da smeni „kompromitovano rukovodstvo“, u koje ubraja Kostreša i Nenada Čanka, kao i da ne sme da uzme u obzir ideju približavanja Srpskoj naprednoj stranci.

“Na sastanke Političkog saveta Lige sam prestao da dolazim kada je postalo očevidno kako ne postoji ni najmanja mogućnost da se sprovede ijedan od mojih predloga, te kako se ova stranka počela bližiti ideji koalicije sa Srpskom naprednom strankom, o čemu sam obavestio članstvo Političkog saveta. Ličnih frustracija u vezi sa ovom strankom nemam, već samo političkih, koje su nastale kada mi je postalo poznato u kojoj meri je ova stranka privatna prćija Nenada Čanka i Bojana Kostreša, i izdala ideje antifašizma, suživota i demokratije. Zbog ovakvih izdaja sam delom i zahvalan, jer su me one i učinile svesnim da se kao ubeđenik u humane vrednosti uključim u politiku i pokažem da se može znatno drugačije”, rekao je Jovović.

(N1, foto: Autonomija)