Skip to main content

JOVANOVIĆ: Uz Beograd i Vojvodina

Autonomija 03. јул 2008.
< 1 min čitanja

ceda.jpgLider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da postoje kontakti između Liberalno-demokratske partije i Demokratske stranke o saradnji na nivou beogradskih vlasti. Istovremeno, Jovanović navodi da “ozbiljni razgovori još nisu počeli, a od sposobnosti DS-a da nađe potrebnu većinu zavisi sudbina beogradske skupštine”.– Stranke o tome nisu razgovorale, postoje samo kontakti. Na nivou opština formiramo te koalicije, što je veoma važno i garancija da se Beograd ipak neće tek tako prepustiti toj lošoj politici. S druge strane, dogovor na nivou Skupštine grada je vrlo ozbiljan i ne može biti sveden samo na Beograd.
Ne mislim tu na upravne odbore, ambasade, agencije, tumbanje ministarstva, već na neka suštinska pitanja koja godinama ne dobijaju odgovor. O tome želimo ozbiljno da razgovaramo s DS-om i da od Beograda napravimo uporište reformske politike. Ako je gradonačelnik treći čovek u Srbiji, onda dogovor u toj meri mora biti značajan i neće se svoditi samo na nivo lokalne samouprave – naveo je Jovanović.
On je podvukao da postoji čitav niz ozbiljnih nerešenih problema koje treba rešavati, a to je “problematičan status Vojvodine, haos u vezi s koncesijom, energetski sporazum s Rusijom”.
– Partnerstvo s DS-om može da počiva na dogovoru o Beogradu, ali taj dogovor mora biti sveobuhvatan i ne može isključiti sve druge problematične situacije koje moraju dobiti rešenje kroz partnerstvo DS-a i LDP-a – upozorio je Jovanović.

(Dnevnik)