Skip to main content

Jovanović: Ustav se mora menjati

Autonomija 20. апр 2008.
2 min čitanja

ceda.jpgLider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u subotu u Vršcu da je Srbija daleko od vremena u kojem će se takmičiti stranke i da je Srbija predpolitičko društvo.
„Mi smo zajednica bez vizije, zemlja bez cilja. Tragična je Srbija danas. Previše smo podeljeni na pogrešne načine, po nacijama, veri, po strankama, a sve to da se u Srbiji ne bi razdvojio rad od nerada, znanje od neznanja, poštenje od nepoštenja. Tome u ovoj izbornoj kampanji mora doći kraj“, rekao je Jovanović.
On je ocenio da je Srbija nesrećno društvo u kojem jedna stranka postane drugačija od drugih kada počne da priča o ljubavi a ne o mržnji, o poštenju a ne o lopovluku.
„Mi se u ovoj kampanji ne borimo za uspeh LDP-a. Borimo se za ljudsko pravo svakoga od nas, da svako od nas može da živi onaj život koji će biti izraz njegovih vrednosti“, rekao je Jovanović.
Lider LDP-a je rekao i da ni Boris Tadić niti bilo ko drugi nema pravo da u ime političke kampanje, u ime ličnog interesa i potrebe, oduzme pravo narodu Srbije na veliku promenu, i da se LDP ne bori za vodeće mesto koalicije, nego za totalnu promenu ove zemlje.
„Još uvek Tadiću nije kasno da počne da radi ono što radimo mi. Ako mu je teško da kaže da radi ono što radimo mi, neka kaže da radi ono što je nekada radio Zoran Đinđić, ali neka ne ponavlja greške Koštunice, jer je Koštunica novi Milošević“, rekao je Jovanović.
„To je dogovor koji bi omogućio ljudima u ovoj zemlji da ostvare svoje želje jer svi želimo isto. Svaki birač DS želi ono što želi birač LDP ili DHSS. Moramo da promenimo Srbiju, a to ne možemo ako postanemo kao oni koji stvaraju probleme u ovoj zemlji“, rekao je Jovanović.
On je rekao da Ustav Srbije mora biti promenjen tako što će Srbija biti država građanki i građana, a ne Srba i ostalih.
„Ovo je 21. vek. Naše različitosti su naše bogatsvo. Moramo da branimo divnu privilegiju da se u ovoj zemlji slave dva uskrsa, dva božića, bajram, ramazan i to je sreća Srbije“, rekao je Jovanović.

(Beta)