Skip to main content

Još jedna krivična prijava zbog sumnje na trgovinu ljudima u fabrici Linglong

Građani 24. феб 2024.
< 1 min čitanja

Radnici su se žalili zbog neisplaćenih zarada i na to da su im oduzeti pasoši

Manje od dve nedelje nakon što se 11 indijskih radnika koji su radili na gradilištu Linglonga vratilo u svoju zemlju, ASTRA je podnela još jednu prijavu zbog sumnje na trgovinu ljudima u slučaju još tri radnika iz Indije, koji su se u međuvremenu obratili toj organizaciji.

Radnici su takođe bili angažovani na gradilištu kineske gumare u Zrenjaninu, preko kompanije China energy, a žalili su se na neisplaćene zarade i na to da su im oduzeti pasoši.

Nekoliko sati nakon što je ASTRA podnela prijavu, radnici su izmešteni na lokaciju daleko od Zrenjanina, u jedan državni objekat, saznaje N1.

Aktivisti koji prate novi slučaj sumnje na trgovinu ljudima kažu da je problematično što su radnici izmešteni pa je sada otežan kontakt sa njima, a postavljaju pitanje i kako će sada da se vodi postupak pred zrenjaninskim tužilaštvom.

Iz ASTRE tvrde i da su nekoliko sati posle njihove prijave, pripadnici policije radnicima vratili pasoše, I pitaju se ko je i po čijem nalogu u tako brzom roku policiji doneo njihova dokumenta.

(N1/foto: VOICE)