Skip to main content

Ješić: Vrlo je nepristojno Čankovo poređenje Vučića s Đinđićem

Info 27. jun 2022.
< 1 min čitanja

Funkcioner Demokatske stranke Goran Ješić, povodom izjava lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da Rusija planira ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenio je da je “vrlo nepristojno” stavljati to u isti kontekst atentat na Zorana Đinđića.

“Stavljanje u bilo kom kontekstu Zorana Đinđića i Aleksandra Vučića u istu ravan je u najmanju ruku vrlo, vrlo nepristojno. Aleksandar Vučić je sve ono protiv čega se Zoran Đinđić borio ceo svoj život i politika koju je eksplicitno zastupao Vučić je između ostalog streljala Đinđića”, rekao je Ješić za beogradski Danas.

Prema njegovim rečima, “Vučiću stiže na naplatu glumatanje svetskog lidera”, koketiranje sa “prijateljem” Vladimirom Putinom, a sa druge strane, egzistencijalna politika sa Evropskom unijom i Ceftom.

“Čoveka čiji je politički otac ratni zločinac a on sam nosač gajbi piva i potrčko sa Pala nikada ne stavljajte u kontekst Zorana Đinđiča. To Nenad Čanak jako dobro zna a zašto piše i govori van svog uverenja je pitanje za njega”, kazao je Ješić.

Ognjen Radonjić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, ocenio je da Čanak “igra dupli pas sa predsednikom”.

“Svako igra dogovorenu ulogu sa jednim jedinim ciljem – ostanak na vlasti vladajuće garniture i posledični nastavak sunovrata našeg društva. Većina naseda i cilj se ispunjava”, rekao je Radonjić.

(Autonomija/Danas, foto: N1)