Skip to main content

Jelena Ćuruvija: Tužbom Milana Radonjića protiv SĆ Fondacije tragedija se pretvara u farsu

Građani 11. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Može im se da zahtevaju kažnjavanje svih nas koji smo tražili istinu i pravdu. Da nam to više ne padne na pamet"

Počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije (SĆF) Jelena Ćuruvija izjavila je danas da tužba protiv SĆF koju je podneo bivši funkcioner Resora državne bezbednosti Milan Radonjić – koji je odlukom Apelacionog suda oslobođen krivice za ubistvo novinara – predstavlja „zahtev za kažnjavanje“ svih onih koji su tražili istinu i pravdu.

Kako je saopšteno iz SĆF, Jelena Ćuruvija je za Cenzolovku ocenila da se nakon oslobađajuće presude okrivljenima za ubistvo Slavka Ćuruvije, sada fondacija „tuži i guši“, i da se tom tužbom „tragedija pretvara u farsu“, prenosi Beta.

„Zašto? Prosto je – može im se. Može im se da zahtevaju kažnjavanje svih nas koji smo tražili istinu i pravdu. Da nam to više ne padne na pamet. Da više ništa i niko ne održava živim sećanje na Slavka Ćuruviju koga više nema. A posebno ne na razloge zašto ga nema i način na koji je nestao“, rekla je Jelena Ćuruvija.

Milan Radonjić je jedan od četvorice optuženih za ubistvo Ćuruvije koje je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio, mada su pre toga u dva prvostepena postupka bili osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Radonjić je tužio Slavko Ćuruvija fondaciju „zbog povrede ugleda i časti“, a u tužbi traži odštetu od pola miliona dinara.

Slavko Ćuruvija fondacija je neprofitna, nevladina organizacija koja se, kako se navodi iz SĆF, bori za zaštitu slobode govora u Srbiji.

(Autonomija, foto: N1)