Skip to main content

Jahjaga odlikovala šeika Bin Zajeda

Jugoslavija 21. апр 2014.
< 1 min čitanja

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je u Abu Dabiju sa šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom o proširenju i produbljivanju odnosa Kosova i UAE.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta u Prištini, Jahjaga i Bin Zajed su posebno razgovarali o saradnji u oblasti ekonomije i investicija. Jahjaga je naglasila da Kosovo nudi veliki potencijal za ulaganja u različitim oblastima, posebno u energetskom sektoru, poljoprivredi, rudarstvu i tekstilnoj industriji.

Jahjaga je pozvala šeika Muhameda bin Zajed Al Nahijana da sa ekspertskim timom UAE poseti Kosovo i upozna se sa njegovim ljudskim i prirodnim potencijalom.

U znak zahvalnosti naroda Kosova na pomoći u očuvanju mira, kroz učešće vojnika UAE u sastavu mirovnih snaga, kao i u oporavku Kosova i izgradnji države, Jahjaga je odlikovala šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana Ordenom nezavisnosti.

Zahvaljujući se na ukazanoj časti i poštovanju Al Nahjan je pohvalio odnose dve zemlje i izrazio spremnost da se saradnja produbi, navodi se u saopštenju.

(B92)