Skip to main content

Izvučena velika količina vlaknastog materijala iz novosadske kanalizacije

Vojvodina 06. дец 2021.
< 1 min čitanja

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ danas su u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije, u koejm su dominirale vlažne maramice, najlon čarape, lekovi, cigarete, flasteri, zaštitne maske i gumene rukavice.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, bitno je napomenuti da je situacija kritična u celom gradu, pa su apelovali na građane da u kanalizaciju ne bacaju predmete i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za otpatke.

„Pre nego što krenete da bacate ’sve i svašta’ setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u wc-šolji: vlažne maramice, kuhinjski ubrus, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske“, piše u saopštenju.

Navodi se i da u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja, a u pitanju je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

„Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad“, piše u apelu.

(Autonomija, Foto: Flickr)