Skip to main content

Izetbegović: Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutra

Jugoslavija 01. avg 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je večeras na stranačkom skupu u Brezi da od političkih struktura iz Republike Srpske dolaze pretnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi naglasio je ulogu Rusije i Srbije, naročito u kontekstu bezbednosne situacije u Bosni i Hercegovini, regionu i Evropi.

„Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutra. Rusija razara Ukrajinu, a Srbija razara na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umesto da spuste loptu, da plate odštetu i da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema“, kazao je Izetbegović, prenosi Klix.

Kada su u pitanju odnosi među probosanskim stranakama, Izetbegović je govorio o partijama proizašlim iz SDA koje se udružuju sa građanskim strankama, ali ne u interesu Bosne i Hercegovine, već isključivo protiv SDA.

Izetbegović je podsetio na teške pregovore u proteklom periodu, u kojima je učestvovala i međunarodna zajednica, i istakao da visoki predstavnik nije svestan šta je mogao da uradi nametanjem Izbornog zakona.

„Navukli bi nam novu ludačku košulju, ali smo ga zaustavili“, rekao je Izetbegović.

(FoNet/Danas, Foto: N1)