Skip to main content

Iz budžeta 35 miliona za uređenje okoline crkve u Begeču

Info 08. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Oko dvorišta će biti izgrađena nova ograda visine oko 2,7 metara"

Grad Novi Sad će sa skoro 35 miliona dinara bez PDV-a finansirati uređenje okoline crkve u Begeču. Za ove radove je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pre nekoliko dana raspisala javnu nabavku, a rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust.

Kako se vidi iz dokumentacije, u koju je 021.rs imao uvid, Hram svetog apostola i evangeliste Luke će dobiti dekorativnu rasvetu koja će se sastojati od LED podnih svetiljki, reflektora i dekorativnih svetiljki.

Dvorište crkve od oko 2.600 kvadrata u Ulici kralja Petra, koja se naslanja na obdanište i Parohijski dom, dobiće i uređeno zelenilo.

Planirano je da se od pet stabala lipe i jednog crnog bora, poseče jedna lipa, a ostala stabla orežu kako bi se uklonile suve i zaražene grane, delovi krošnje koji ulaze u susedne parcele i da se oreže korenje koje bi ugrozilo stazu od crkve do Parohijskog doma. U dvorištu će biti zasađeno nekoliko četinara, lišćara, žbunja i urađeni drugi hortikulturni radovi. Ukupno porta će imati malo više od 1.200 kvadrata zelene površine, od kojih će preko 1.000 biti travnata površina.

Porta Begečkog hrama će dobiti nove pešačke staze, dečije igralište i parkovski mobilijar koji čine klupe i korpe za otpatke.

Takođe, oko dvorišta će biti izgrađena nova ograda visine oko 2,7 metara.

Predviđeni rok za završetak radova je najviše šest meseci.

(Radio 021)