Skip to main content

Ištvan Pastor raspisao izbore za 26. april

Aktuelno 03. mar 2020.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspsiao je danas izbore pokrajinske izbore za nedelju, 26. april 2020. godine.

Pokrajinski izbori se održavaju po proporicionalnom izbornom sistemu, u Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici. Skupština Vojvodine ima 120 poslanika.

On je pozvao građane da izađu na izbore i iskoriste svoje „pravo i obavezu“.

„Poštovani građani i građanke Vojvodine, želeo bih da vas pozovem da 26. aprila iskoristite svoje građansko pravo i obavezu i izađete na birališta i date svoj glas stranci, koaliciji i grupi građana po svojoj želji i volji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u narednom mandatnom periodu dobiti priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je apelovao na sve stranke, koalicije i grupe građana da u izbornom procesu imaju na umu činenicu da je Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, međusobno uvažavanje i poštovanje.

„Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju. To je učinak svih 120 poslanika. Iz tog razloga pozivam sve na korektnu i kulturnu izbornu kampanju, na borbu argumentima i programima“, rekao ej Pastor.

(Autonomija, foto: Beta)