Skip to main content

„Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“: Predstavljen bilbord sa QR kodom

Građani 12. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Inicijativa 'Kreni-promeni' ponudila konkretna rešenja protiv zagađenje i insistirala na postavljanju filtera na termoelektrani u Kostolcu i na subvencionisanju malih kućnih ložišta što se našlo među budžetskim stavkama"

Inicijativa „Kreni-promeni“ je predstavila jedan od bilborda sa QR kodom koji će biti postavljeni u 25 gradova Srbije u okviru kampanje „Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“.

Izvršna direktorka inicijative „Kreni-promeni“ Marina Pavlić je na konferenciji za novinare navela da će u Beogradu na šest mesta biti postavljeni bilbordi sa QR kodom i da će građani u svakom trenutku moći da vide koliko je zagađenje. Ona je upozorila da više od 15.000 ljudi u Srbiji godišnje umre od zagađenja vazduha.

Podsetila je da je inicijativa „Kreni-promeni“ ponudila konkretna rešenja protiv zagađenje i insistirala na postavljanju filtera na termoelektrani u Kostolcu i na subvencionisanju malih kućnih ložišta što se našlo među budžetskim stavkama.

Marina Pavlić je dodala da je inicijativa „Kreni-promeni“ insistirala i da Radio-televizija Srbije (RTS) počne da izveštava o problemu zagađenja i ukazala da je RTS počeo sa takvim izveštavanjem, ali „stidljivo“.

Aktivistkinja inicijative „Kreni-promeni“ Kristina Urošević navela je da su, osim Beogradam bilbordi postavljeni u gradovima širom Srbije.

Istakla je da zagađenje vazduha problem čitave Srbije i da rešavanje tog problema zahteva da se građani ujedine.

(N1, foto: N1)