Skip to main content

Ispred zgrade Vlade Srbije protest radnika na internetu zbog poreza

Info 30. dec 2020.
< 1 min čitanja

Nekoliko stotina članova Udruženja radnika na internetu večeras u centru Beograda, ispred zgrade Vlade Srbije, protestovalo je zbog toga što je Poreska uprava poslala više od 2.000 “zahteva za kontrolu” onima koji zarađuju tim radom.

Kako je javio reporter agencije Beta sa lica mesta, okupljeni su nakratko blokirali raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, ali su se na apel organizatora povukli u Nemanjinu kako bi Ulica kneza Miloša bila otvorena za saobraćaj.

Predsednik tog udruženja Miran Pogačar izjavio je da poreska uprava, zajedno s državom, “sprovodi organizovanu, ozakonjenu pljačku radnog naroda”.

“Niko nije imao nameru da izbegava poreze, a to što se država sada setila da naplaćuje poreze šest godina unazad, to je opštadržavna pljačka”, rekao je on.

Pogačar je zahtevao da počnu pregovori s nadležnim vlastima da bi se regulisalo pitanje oporezivanja radnika na internetu, i da “prestane hajka na njih”.

Dodao je da se zakoni moraju menjati, a da to što država nije sprovodila postojeće, znači da “nije bila odgovorna prema sebi”.

Okupljeni su skandirali “lopovi, lopovi” i uzvikivali pogrdne parole protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta, foto: N1)