Skip to main content

Ispred Cetinjskog manastira napadnuti novinari Pobjede i Gradske: Očigledna provokacija

Jugoslavija 07. авг 2022.
2 min čitanja

Na Cetinju su danas verbalno napadnuti ekipa Gradske televizije i novinar Pobjede. Novinarka Gradske Danica Janković, snimatelj Vladimir Bracanović i novinar Pobjede Bobo Čukić nalaze se trenutno u CB Cetinje, gdje daju izjavu povodom verbalnog napada NN lica, koje ih je siledžijskim ponašanjem spriječio u obavljanju radnog zadatka.

Incident se dogodio ispred Cetinjskog manastira, prenose Gradska televizija i Pobjeda.

Oni su prvo verbalno napadnuti, a pokušano je i fizički da se obračuna, ali je patrola policije to spriječila.

Novinarske ekipe bile su ispred Cetinjskog manastira, gdje je juče zabilježen incident kada je monahinja SPC skinula crnogorsku zastavu okačenu na ovom vjerskom objektu i bacila je na tlo. Tada su im prišle dvije osobe koje su ih napale.

Čukić je policiji kazao da je oko 12 sati došao u Prijestonicu, te da je, kada je stigao do Cetinjskog manastira vidio više ljudi ispred Biljarde, koje ne poznaje, te im prišao.

Primijetio je da neki od njih popravljaju crnogorske državne zastave, tako da je prepostavio da ih čuvaju.

„Poželio sam im dobar dan i sjeo u hladovinu pored njih, da malo odmorim. Nije prošlo ni dva minuta, neki stariji čovjek u prolazu je nešto dobacio ovoj grupi momaka koja se nalazila pored mene – ružne riječi na temu sijanja razdora i mržnje i izazivanja krvoprolića, pri čemu je intonacija bila takva da je ovo bilo upućeno i na adresu obližnje novinarske Gradske televizije i na ove okupljene građane, sa očitom namjerom da ih isprovocira. Na to je jedan od momaka odreagovao i rekao mu da ne smije tako da govori i da se tako ponaša“, kazao je Čukić u izjavi policiji.

Došlo je, prema njegovim riječima, do rasprave koja je postala žučna, nakon čega se pojavio policajac i počeo da ih razdvaja.

„Sve vrijeme sam mirno sjedio i posmatrao što se radi. Na pojavu policajca ovaj stariji čovjek je počeo da se izvlači i umekšava priču, pozivajući se na „demokratiju“ i slično, očito pokušavajući da umanji efekte provokacije, kojoj momci ni na koji način nijesu doprinijeli. Nakon 30 sekundi iziritiran ovakvim postupkom ovog gospodina, kao i govorom mržnje koji je uputio na račun novinara Gradske televizije, obratio sam se policajcu i rekao mu da je ovo očigledan vid provokacije i da je sve izvedeno da bi momci nasjeli na provokaciju. Tada se ovaj stariji čovjek okrenuo prema meni i pitao me provokativno: „Ko si ti?“ na šta sam mu ja odgovorio da sam novinar dnevnog lista Pobjeda.“

„On je krenuo u mom pravcu i izogovorio uvredljive riječi, kojih se sada ne mogu sjetiti. Okupljeni momci i policajci su uspjeli da udalje ovu osobu, a tada mi se osoba koja se nalazila u društvu ovog starijeg obratila riječima: J***ću ti majku“ i kreće u mom pravcu sa uzdignutim rukama i stisnutim pesnicama, tačnije sa gardom u namjeri da me udari u čemu je spriječen od prisutnih policajaca i momaka, dok sam ja čitavo vrijeme stajao mirno i kasnije se izmakao koliko je bilo potrebno da me ova osoba ne udari. Nijesam mu uputio nikakve riječi“, istakao je Čukić.

Momci su, dodaje, čitavo vrijeme bili smireni dostojansveni.

„Njihovo ponašanje je za svaku pohvalu, a jednako bih pohvalio profesionalno ponašanje policije“ rekao je Čukić u CB Cetinje.

(Antena M, Foto: Pixabay)