Skip to main content

Investicioni hohštapleri

Info 21. јул 2011.
< 1 min čitanja

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da Vojvodina od Beograda ne dobija Ustavom garantovana sredstva.

On je upozorio da je reč o kontinuiranoj povredi Ustava i nepridržavanju njegovih odredbi, a da je posledica ovoga da se proizvedena dobra i u pokrajini uplaćeni porezi koriste drugde.

Prema rečima Pastora, zbog toga je situacija u pokrajini i njenom Fondu za kapitalna ulaganja postala neodrživa, budući da APV za dosad obavljene poslove duguje preko 3,5 milijardi dinara preduzećima koja su učestvovala u različitim projektima.

-Uzalud su predali obračun, budući da iz Beograda ne dobijamo novac, ne možemo da ih isplatimo. Zbog toga, međutim, mnogi mogu da padnu pod stečaj, jer ne mogu da isplate prevoznike, partnere, radnike – rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Subotici.

On je ocenio da je ovakva situacija neodrživa, jer se , pored toga što se radi o dobrim firmama, Vlada Vojvodine bez sopstvene krivice našla u poziciji da izgleda „kao investicioni hohštapler“.

(Mađar so)