Skip to main content

Inicijativa A11 postavila pitanja kojih nije bilo u kampanji

Info 14. дец 2023.
< 1 min čitanja

Pravo na zdravstvenu zaštitu, na rad i zapošljavanje, na obrazovanje, socijalnu zaštitu i stanovanje nisu bila inspirativna tema za političare

Inicijativa A11 iskoristila je poslednju nedelju predizborne kampanje da javno pita političare i građane gde su ekonomska i socijalna prava u kampanji.

Inicijativa A11 u svom saopštenju navodi kako je primetila da pravo na zdravstvenu zaštitu, na rad i zapošljavanje, na obrazovanje, socijalnu zaštitu i stanovanje, kao ni ideje i predlozi kako da ona budu poboljšana, nisu bila inspirativna tema za političare.

Stoga su ove nedelje na plakatima širom Beograda postavili pitanja za koja navode da su zaboravljena u kampanji: „Imaš overenu knjižicu. Koliko često plaćaš privatnog lekara?“, „Potrošačka korpa je 100.157 dinara. Šta izbacuješ iz korpe?“, „Troškovi stanovanja su sve viši. Koliko od plate odvajaš za kredit ili kiriju?“, „Pomoć za socijalno ugrožene je 11.445 dinara. Koliko dugo živiš od socijalne pomoći?“

Inicijativa A11 podseća da je, prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, svaki peti građanin u Srbiji u riziku od siromaštva a skoro svaki treći je u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

(N1)