Skip to main content

IMA NAS: Peticiju potpisalo više od 15.000 građana, novi protest u četvrtak

Jugoslavija 16. nov 2022.
< 1 min čitanja

"Odbranimo građansku, demokratsku, evropsku Crnu Goru"

Peticija koju je pokrenuo Pokret “IMA NAS”, koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, potpisalo je više od 15.000 građanki i građana, saopštili su iz Organizacionog odbora Pokreta.

Kako su poručili, veliki broj zainteresovanih građana iz dana u dan daju podršku Pokretu i ovaj broj potpisanih peticija u narednim danima biće još veći jer, kako kažu, građani žele da se konačno Crna Gora pomjeri sa mrtve tačke na kojoj se nalazi posljednje dvije godine, žele skraćenje mandata aktuelnog saziva Skupštine i da kroz raspisivanje vanrednih parlementarnih izbora dobijemo državno odgovornu Vladu koja će štiti interese države i raditi u korist građana.

Ovakav odziv građana, kako ističu, predstavlja potvrdu ispravnosti njihove borbe kroz zahtjeve koje su iznijeli i od kojih ne odustaju.

“Zato, u četvrtak 17. novembra u 20 h na platou ispred Skupštine Crne Gore da obranimo građansku, demokratsku, evropsku Crnu Goru, da Crna Gora konačno prodiše punim plućima, da im jasno i glasno poručimo da se nećemo pomjeriti ni milimetar dok se naši zahtjevi ne ispune i dok ne izvučemu Crnu Goru iz kandži u kojima je drži ova pogubna Vlada sa tehničkim premijerom na njenom čelu”, navodi se u saopštenju.

Pozivaju građane da budu dio rješenja.

“Izađi i sačuvajmo Crnu Goru za dobrobit naših budućih generacija i zahvalnosti našim precima koji su se borili za nju kroz istoriju!

Naša generacija ima šansu da ispiše novu istoriju Crne Gore. Budi i TI dio nje! Čekamo vas – 17. novembar u 20 časova, plato Skupštine Crne Gore! Nemaš izgovor!”, poručuju iz Organizacionog odbora Pokreta.

(Portal Analitika)