Skip to main content

IGOR MIHALJEVIĆ: Ko ti je dao rak – NATO ili Srbija?

Stav 16. мај 2018.
4 min čitanja

Gostujući na otvaranju Onkologije 2 mimo ustavnih ovlašćenja, naš predsednik je bio u galopirajućoj metastazi nebuloza. Totalno odlepljivanje: produžio nam je život obećanjima o većim zaradama u zdravstvu, većim penzijama, novim ulaganjima, višem standardu, manjem odlivu mozgova, MMF-u, Blajburgu, budžetu, o svemu je vidite pričao (srpski: obećavao), a onda najavio „istragu“ o NATO bombardovanju 1999.

„Da li je moguće“, pomislio sam, „da ćemo konačno povesti javnu diskusiju o tome kako smo došli u situaciju da nas ceo svet tri meseca toči bombama?“ Koji su uzroci, ko ih je proizvodio, kako, kada i za čiji račun?

Možemo li bar brojem mrtvih da se ne gađamo?

Ne naravno. Predsednik je poverovao u teoriju da je osiromašeni uranijum (OU) upotrebljen tokom vojnih akcija isključivi krivac za to što odrasli i deca sve češće oboljevaju od malignih bolesti. E, tu sam te čekao paceru, kao da si znao kada imam zakazano, baš kod tih onkologa kojima se qrčiš praznom puškom.

Delijo sa Severa, da odmah raščistimo jednu činjenicu, a ne teoriju: najjači generator malignih bolesti u Srbiji je Republika Srbija. Šta ti nije jasno? Imaš nasledni, genetski faktor pod jedan, a onda vazduh, vodu, hranu i sve ono što se žovijalno naziva lajfstajl, a što je u Srbiji ravno samoubistvu sa predumišljajem. Šta Maja Volk savetuje da se jede u tvojoj Srbiji, sopstvena džigerica zato što se na pravdi stranke ostane bez posla, da se popije čaša žuči kada se muče slabiji i drugačiji, govna kada zakon kaže levo, a sudija desno, ili da pasemo koprive kada nas u njih bace tvoji poslušnici, od paora do elite, delijo sa Severa.

Znaš li ti, jado, šta je uopšte osiromašeni uranijum (OU)? Odakle se dobija, kakva su mu svojstva, za šta se sve koristi, kada je pretnja po zdravlje a kada nije? Na koji način ugrožava život? Koje organe udara? Da li je kancerogen? Šta su poluraspad, alfa, beta i gama zračenje? Nemaš pojma ali kao podli demagog i populista govoriš ono što narod želi da čuje, a ne ono što je istina.

Najveći tvorac raka je Republika Srbija.

Znaš li čemerniče gde je NATO točio OU kao da je šampanj, da nije na Novom Beogradu? Nišu? Novom Sadu? Bacao ga je na Kosovo. Ukoliko je tvoj fantazam o raku tačan, ti i Tvoji možete početi da slavite jer će tom logikom pobiti prvo ljude na Kosovu. Zovi Blera, Šredera i drugare i zahvali im se. Računam da ti i Tvoji znate da će Kosovo ponovo biti Srbija onog trenutka kada a) na njemu ne bude Albanaca i b) Albancima i Srbima postane u interesu da žive u istoj zemlji. Šta ti deluje realnije?

Najveća fabrika raka u regionu je Republika Srbija.

Znaš li, bedo bedina, da je rak u ovoj rupi stvorenoj za tebe, tvoga brata i reku podguznih pacova stvar psiho-somatike, stresa, maltretmana, bede, lošeg vazduha, loše vode, loše hrane, lošeg svega?! Znaš li čobanine da se rak dobija kada te država i sistem decenijama tretiraju kao građanina drugog reda? Kada zakon nije isti za sve, kada se lekari i diplome kupuju, kada čučiš i viriš kroz onu jebenu rupu na šalteru da se Organ iza smiluje tokom nečega što se zove „rad“ ali je efektivno pauza između pauza?

Stavio si nas, ratni zločinče, u kavez gde važi primordijalno pravilo „bekstva ili borbe“. Pre ili kasnije, naš organizam izgubi imunitet jer je prezauzet hormonalnom brigom za elementaran opstanak, stalnim vanrednim stanjem koje si tako slasno uveo i zbog čega ti pametnija polovina Srbije psuje majku i brata.

Ti, Mali, Slina & co. ste stresom ubili čuvara Slobodana Tanaskovića, kojeg su vaši kerovi za arapske pare fizički i psihički maltretirali u Savamali. Pa, gde neće čovek da dobije rak od vas i vama sličnih kad ga trpate zlom i korupcijom godinama, bre?!

Najveći distributer malignih ćelija je Republika Srbija.

Da li si čuo, pavijane jedan, na šta je ličilo srce Martina Lutera Kinga kada su ga posmatrali na autopsiji, nakon atentata? Čovek od 39 je imao srce penzionera zato što su ga ceo život ponižavali, vređali, urnisali na svaki način, pa se onda 13 godina bukvalno borio da živi kao čovek, a ne pas. Otkud ti ideja, samozaljubljeni paćeniče, da je život u Srbiji, pod Srbijom, išta zdraviji? Da nije NATO pobio žrtve nasilja, ili ih naterao da dignu ruku na sebe? Zašto ćutiš kada treba reći da je srpska korupcija najkancerogenija stvar u poznatom Univerzumu, i u bukvalnom i prenesenom značenju?

King je barem disao čist vazduh, a Pančevci/ke? Da nije rak u Pančevu od uranijuma? Američki sveštenik je imao i čistu vodu, a Zrenjaninci/ke? Šta oni da piju, vodu kao ti na presu, koju šatro plaćaš, jebala te voda da te jebala. Šta će, majke ti, da izraste sa ilegalnih deponija i skladišta opasnog otpada, da neće Perije i organski mango? A onda nam tvoja finansijska ekipa za rektalnu sondažu uvali svo zamislivo i nezamislivo đubre od hrane i pića, koje više ne prolazi ni u jebenoj Albaniji koja je tako ispod nas, po višim cenama nego u zemljama iz kojih je iskipovana u Srbiju, kao otrov koji to apsolutno jeste. I onda šok, deca i roditelji imaju rak?! Kako da ga nemaju, šljamu poslednji, ali za to nije kriv NATO, već pogodi ko, ili šta?

Najveći izvoznika raka u Evropi je Republika Srbija.

Kažeš da naučnici i inženjeri beže napolje zbog većih zarada, kako te nije sramota ljudski paramecijumu i trogloditu. Beže od tebe i Tvojih, beže od Republike Srbije i njenih institucija koje si uništio, beže da im nikada i nigde šef ne bude keramičar, pečenjar, lažni doktor ili osoba kojoj je najveći životni uspeh buđenje nacionalnih emocija. Beže zato što su popovima i fašistima institucije otvorenije nego narodu. Beže jer vojska kiti nacističke kolaboracioniste. Beže da bi bili jednaki pred efikasnim, nepotkupljivim sudom i da ih, a ovo je citat jednog od emigranata, „više niko i nikada ne jebe u zdrav mozak“.

Beže SVI, a ne samo najumniji, „željni para“. Beži svako normalan, ko neće da fasuje kancer od jedenja samog sebe, zato što je nemoćan da spreči nepravdu, poniženje, laž, uvredu, diskvalifikaciju, mučenje ili bol. Vladavinu nedostojnih. Takva ti je zemlja, druže predsedniče – raka od raka.

(ZTZ)