Skip to main content

I APV osudila pretnje smrću Dinku Gruhonjiću

Građani 20. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Još jedna u nizu pretnji upućenih 'neprikladnim novinarima" u Vojvodini"

Akcija progresivne Vojvodine (APV) osudila je danas najnovije pretnje smrću Dinku Gruhonjiću, programskom uredniku NDNV, uz ocenu da je u pitanju „samo još jedna u nizu pretnji upućenih ‘neprikladnim’ novinarima“ u Vojvodini.

„Da stvar bude gora, protiv njih se već duže vremena vodi orkestrirana kampanja određenih medija bliskih vladajućem režimu, što se više ne može tretirati kao istup pojedinca ili čin koji je urađen u afektu“, navode iz APV.

Pozvali su i sve koji se oglašavaju ovim povodom da „prethodno provere informacije i činjenice“ i da se ne služe izvrtanjem istine i izvlačenjem reči iz konteksta.

„To se posebno odnosi na studentske organizacije na Filozofskom fakultetu koje su se pridružile ovoj kampanji zahtevom da se Gruhonjić odstrani s fakulteta“, poručuju iz APV i pozivaju nadležne da „konačno reaguju“ povodom učestalih pretnji novinarima u Vojvodini.

Pretnje novinaru i vanrednom profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću danas su osudili i profesori i asistenti na Odseku za medijske studije tog fakulteta, Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (МАSA), kao i neformalna studenstska organaizacija STAV.

(Autonomija)