Skip to main content

Huligani uništili prostorije organizatora Parade ponosa u Banjaluci

Jugoslavija 20. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Predstavnica udruženja Vesna Malešević kaže da je napustila Banjaluku i pretpostavlja da se napad dogodio pre nego što su huligani napali aktiviste"

Huligani koji se protive LGBT pokretu u Banjaluci uništili su prostorije DJC Incel u Banjaluci.

Pretpostavlja se da se napad dogodio u subotu pre napada na aktiviste bosanskohercegovačke Parade ponosa.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i otkrivanja počinilaca.

„Naime, nadležnoj policijskoj stanici, 19.03.2023. oko 15.15 časova prijavljeno je da su oštećena ulazna vrata i reklama na zgradi koju koristi udruženje građana iz Banjaluke. Izvršen je uviđaj tokom kojeg je utvrđeno da je nepoznato lice ili više njih u vremenskom periodu od 17.03.2023. godine do trenutka prijave, upotrebom fizičke sile i odgovarajućeg alata oštetio staklo na ulaznim vratima zgrade i oglas koji se nalazio iznad vrata, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, saopšteno je.

U DKC Incel kažu da od 2013. organizuju događaje visokog rizika, među kojima su i oni koji se odnose na LGBTQ.

Predstavnica udruženja Vesna Malešević kaže da je napustila Banjaluku i pretpostavlja da se napad dogodio pre nego što su huligani napali aktiviste.

„Huligani su uništili ulaz. Razbili su staklo, led svetlo, zabarikadirali ulazna vrata građevinskim materijalom koji je bio u blizini. Za sobom su ostavili nalepnice sa jasnim anti-LGBT porukama. Na susednoj zgradi su nadzorne kamere“, kratko je rekla Malešević za N1.

(Danas, foto: Pixabay)