Skip to main content

Hrvatska: Specijalci čuvaju Jakovininu kuću zbog prijetnje fekalijama

Jugoslavija 10. avg 2013.
< 1 min čitanja

Policijski specijalci čuvaju obiteljsku kuću ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u Bukovlju pokraj Slavonskog Broda.

Nakon što je posljednji sastanak predstavnika seljačkih udruga s ministrom oko isplate preostalog djela poticaja i dogovora oko bolje otkupne cijene pšenice završio neuspjehom, netko od razočaranih i ljutitih seljaka navodno je zaprijetio kako će pred Jakovininu kuću istresti fekalije, piše Večernji list.

Napada ili prijetnji po život nije bilo, a policija je odlučila postupiti preventivno kako se ne bi dogodilo nešto neželjeno.
– Policija je na toj lokaciji iz sigurnosnih razloga. Dakle, nije bilo nikakvih izgreda ni intervencija policijskih službenika – kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić rekao je kako ne odobrava prijetnje ministru i njegovoj imovini.
– Jedno je ministar, a drugo njegova obitelj i imovina. Uvijek ću podići svoj glas protiv ministra kada radi protivno interesu seljaka i poljoprivrede, ali u njegovu obitelj i privatnu imovinu nikako se ne smije zadirati – rekao je Dukić.

(SEEbiz)