Skip to main content

Hrvatska: Milanović odbio da se slika sa Grabar Kitarović

Jugoslavija 13. mar 2015.
< 1 min čitanja

Danas su se prvi put na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) u Saboru, susreli hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
No u centru pažanje nakon toga nije rad tajnih službi, o kojem se razgovaralo na sastanku, neko to što je premijer Milanović odbio da se fotografiše sa hrvatskom predsjednicom.
Donesene su smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija u 2015. godini. Vlada je dobila zaduženje da izradi novu strategiju nacionalne sigurnosti.
Raspravili smo i neka druga pitanja nacionalne sigurnosti. Atmosfera je bila dobra i nadam se da ćemo i dalje surađivati, u pozitivnom tonu. Moja ruka je i dalje ispružena za suradnju, rekla je Grabar Kitarović.
Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednica je rekla kako još čeka odgovor Vlade za sjednicu za koju je predložila teme. Dodala je kako ne zna zašto novinarske ekipe nisu mogle snimiti početak sastanka, iako je to bio njezin prijedlog.
Naime, nezadovoljstvo novinara, fotoreportera i snimatelja prije početka sjednice VNS-a izazvale su jake mjere osiguranja u Saboru, nisu dopustili da se približe drugom katu koji je potpuno zatvoren, kao i ulaz kroz koji ulaze predsjednica i premijer.
Neslužbeno, snimanje sastanka nije dopustio premijer Milanović.
U razgovoru s novinarima i premijer Milanović je izrazio zadovoljstvo sastankom.
„Atmosfera je dobra, bit će još bolje, rekao je. Moj poziv za sjednicu Vlade stoji. Moramo biti konkretni, s konkretnim prijedlozima i konkretnim proračunskim učincima. Za ozbiljan razgovor sam otvoren“, dodao je.
Za ozbiljan razgovor sam jako otvoren, s predsjednicom Grabar-Kitarović prije svih ostalih, ali i svim drugima. Volio bih da u Saboru imamo aktivnu i konstruktivnu oporbu koja će predlagati ideje, a toga nažalost nema, kazao je Milanović, prenosi HRT.
(Slobodna Evropa)