Skip to main content

Grujić (SSP): Nema reagovanja vlasti 406 dana od kada je privatno obezbeđenje nasrnulo na Novosađane

Vojvodina 31. авг 2023.
2 min čitanja

"Ćute institucije koje bi trebalo da štite građane i tako štite privatne batinaše i politiku koja je u funkciji zaštite interesa omiljenih režimskih investitora"

Poslanica grupe „Pravac Evropa“ u Skupštini Srbije Danijela Grujić podsetila je danas da nema reagovanja vlasti već 406 dana od kada je privatno obezbeđenje Miloša Vučevića nasrnulo na građane koji su protestovali protiv usvajanja Gradskog urbanističkog plana u Novom Sadu.

Navela je da su 403 dana protekla od kada je u ime Stranke slobode i pravde (SSP) podnela krivičnu prijavu za „zlostavljanje i mučenje, protivpravno lišenje slobode, nasilničko ponašanje na javnom skupu i zloupotrebe službenog položaja“.

Grujić je u pisanoj izjavi navela da su napadu u Novom Sadu prisustvovali pripadnici Policijske uprave Novi Sad i v.d načelnika Goran Radonjić, a da je njena krivična prijava odbijena.

„Zbog toga sam poslaničko pitanje postavila Zaštitiniku građana Zoranu Pašaliću: zašto do sada nije osudio niti reagovao, te već po prvim saznanjima pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva unutrašnjih poslova zbog nezapamćene torture 21. jula 2022. godine od strane pripadnika angažovanog privatnog obezbeđenja ‘Intersec Team’ Novi Sad nad Miloradom Ljeskovcem kome je kolenom bio pritisnut vrat u zahvatu opasnom po život“, kazala je Grujić.

Ona je ukazala da „ćute institucije koje bi trebalo da štite građane i tako štite privatne batinaše i politiku koja je u funkciji zaštite interesa omiljenih režimskih investitora“.

Na ispitu ljudskosti pali su i tužilaštvo i Zaštitnik građana. Na ovo neviđeno nasilje ćuti i Tomislav Žigmanov koji je na sednici skupštinskog Odbora za ljudska prava spustio glavu kada sam mu pokazala fotografiju ovog strašnog događaja. A slika ove nezapamćene torture nad Miloradom Ljeskovcem koja će ostati bez osude i nekažnjena, obišla je prošle godine ceo svet“, istakla je Grujić.

Po njenim rečima, „ovo su samo novi dokazi legitimizacije nasilja prema neistomišljenicima koju ovaj režim promoviše već čitavu deceniju“.

„Potpuno je jasno da ova vlast ne želi da uradi ništa kako bi sprečila nasilje koje je zahvatilo celu Srbiju. Zbog tog nasilja ljudi se plaše za bezbednost svoje dece, plaše se za sopstvenu bezbednost, osećaju se nesigurno i odlaze, zato nas za deset godina ima milion manje“, zaključila je Grujić.

(Beta, foto: Autonomija)