Skip to main content

Grbović: Vučićevo obraćanje predstavljalo je demonstraciju nemoći

Info 25. sep 2023.
< 1 min čitanja

"U niz pogrešnih Vučićevih poteza Grbović nabraja i suicidnu odluku da Srbi napuste policiju, sudstvo i tužilaštvo, ali i postavljanje barikada i bojkot izbora, koje inače nikada ne bi mogli da izgube"

„Vučićevo jučerašnje obraćanje je čista demonstracija nemoći i pokušaj pranja ruku i odbacivanja bilo kakve političke odgovornosti. Ne želim da na bilo koji način amnestiram Vladu Aljbina Kurtija za veoma neodgovorno delovanje poslednjih godina, ali moram da podsetim na to da je niz pogrešnih političkih odluka od strane Aleksandra Vučića u ogromnoj meri doprineo ovakvim dešavanjima“, kaže za Danas Pavle Grbović, poslanik i lider Pokreta slobodnih građana.

Navodeći koje je sve pogrešne odluke doneo predsednik Srbije, Grbović ističe da je jedna od presudnih ta što je Vučić ljudima iz kriminogene sredine dopustio da ekonomski i politički toliko ojačaju da doslovno postanu vlasnici života i smrti na Kosovu. Zbog toga su, kako kaže, neki njihovi protivnici gubili glave.

U niz pogrešnih Vučićevih poteza Grbović nabraja i suicidnu odluku da Srbi napuste policiju, sudstvo i tužilaštvo, ali i postavljanje barikada i bojkot izbora, koje inače nikada ne bi mogli da izgube.

„Ta serija pogubnih grešaka unazadila je poziciju i Srbije i Srba na Kosovu i poništila prednost koju je Srbija imala u međunarodnim okvirima na osnovu toga što je Priština odbijala da implementira briselske sporazume. Vučićeva politika jeste doživela krah, ali problem je što će posledice tog kraha nažalost u najvećoj meri snositi oni Srbi koji ostaju da žive na Kosovu. Zbog toga je neophodno da se što pre nastave pregovori, da se Srbi vrate u institucije i da se odlučno preseče veza između državnog vrha i kriminalnih struktura“, napominje Grbović.

(Danas, foto: Autonomija)