Skip to main content

Grbović: Očekujem vanredne parlamentarne izbore 2024. godine, pre toga u Beogradu

Info 10. окт 2022.
< 1 min čitanja

"Beograd se suočava s ozbiljnim opstrukcijama u radu, te opstrukcije nisu samo zbog veoma tanke većine koju ova vlast ima"

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da je „prilično siguran“ da ovaj saziv Skupštine Srbije, u kojoj je zamenik predsednika poslaničke grupe „Ujedinjeni“, neće imati pun mandat, tako da očekuje vanredne izbore 2024. godine.

„Ne mislim da će izbori biti na proleće sledeće godine, osim u Beogradu. Ali, očekujem ih 2024. godine, zajedno sa lokalnim izborima“, rekao je Grbović, u itervjuu za današnju Politiku.

Upitan da li se spremaju za beogradske izbore, odgovori je potvrdno.

On je rekao i da se Beograd „suočava s ozbiljnim opstrukcijama u radu, te opstrukcije nisu samo zbog veoma tanke većine koju ova vlast ima“, već i zbog „opstrukcije koja postoji unutar same Srpske napredne stranke“.

„I čini mi se da su akteri tog dogovora o novim izborima u Beogradu, pre svega mislim na Dragana Djilasa, ali i Aleksandra Vučića, previše puta u javnosti pričali o datumima novih izbora da bismo sad došli u situaciju da se oni ne dese“, rekao je Grbović.

(Beta)