Skip to main content

Grbović: Ministri došli u Skupštinu s naoružanim obezbeđenjem, uplašili se papira

Info 05. сеп 2023.
< 1 min čitanja

Poslanik Moramo Zajedno Nebojša Zelenović je građane pozvao na protest u petak u 19.00 ispred Vlade Srbije

Poslanik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović je danas izjavio da se nikada ni u jednom parlamentu u svetu nije dogodilo da se rasprava o rebalansu budžeta završi, a da ni jedan poslanik vladajuće većine o temi nije rekao ni reč.

„Danas se u Skupštini Srbije prvi put od kad postoji desilo da su predstavnici vlasti ulazili u zgradu s naoružanim obezbeđenjem, a 18 pripadnika obezbeđenja u sali je sprečavalo kretanje poslanika“, rekao je Grbović na konferenciji za novinare.

Ocenio je da su te dve stvari samo dokaz da organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ s pravom zahtevaju hitne vanredne izbore pre kraja ove godine.

„Sve tragedije koje su se desile, proizvele su potrebu da se ovaj sistem menja, a danas 5. septembra 2023. godine, najobezbeđenije mesto u Srbiji je bila Narodna Skupština zato što su se ministri i premijerka uplašili hartije i poruke da nisu ništa uradili da se tragedije ne ponove“, rekao je Grbović.

Poslanik Moramo Zajedno Nebojša Zelenović je građane pozvao na protest u petak u 19.00 ispred Vlade Srbije, zato što se ispred Skupštine u to vreme održava vojna parada.

On je najavio da će opozicija i sutra nastaviti da se bori u parlamentu, ali nije želeo da otkrije detalje i načine te borbe.

(Beta)