Skip to main content

Granski sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost primljen u članstvo EFJ

Građani 16. jan 2023.
< 1 min čitanja

Granski sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost primljen je u članstvo Evropske federacije novinara (EFJ), saopšteno je danas iz Sindikata Nezavisnost.  

“Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da je Upravni odbor EFJ upravo prihvatio vašu molbu da postanete članovi EFJ-a. Dobrodošli u EFJ, drage kolege“, saopštio je generalni sekretar EFJ Rikardo Gutieres (Ricardo Gutiérrez).

EFJ je najveća novinarska organizacija u Evropi, koja predstavlja više od 320.000 novinara, članova 72 novinarske organizacije iz 45 zemalja.

Predsednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za predsednicu EFJ-a na izbornoj skupštini organizacije 14. juna 2022. u Izmiru.

Ona je prva ženska predsednica u istoriji EFJ-a.

Članovi EFJ-a iz Srbije su još i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SiNoS).

“Hvala vam što ste prihvatili naš zahtev za članstvo u EFJ. Radujemo se saradnji sa drugim kolegama iz Evrope i razmeni iskustva“, napisao je povodom prijema u EFJ predsednik Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost Darko Šper.

To je najbrojnija sindikalna organizacija medijskih radnika u Srbiji.

(Autonomija)