Skip to main content

Gradonačelnik Pule zabranio turbofolk: Želim čuvati europski identitet grada

Jugoslavija 23. feb 2023.
2 min čitanja

"Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku".

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer „želi čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule“.

Na koncertu su trebali nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, a koncert je organizirala promocija Hiljadarka, koja je za to s gradskom tvrtkom Pula sport već dogovorila zakup dvorane za 25. ožujka. No kad je za koncert saznao gradonačelnik Zoričić – sve je otkazano, prenosi Glas Istre.

Gradonačelnik Zoričić pojasnio je za Glas Istre zašto je zabranio održavanje koncerta narodne i turbo folk glazbe. “Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije”, rekao je.

“Vijest je došla do mene u trenutku kada se u INK obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada, europsku i mediteransku Pulu. Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima”, dodao je Zorčić.

“Pula je trenutno europski hotspot za koncerte. Ljeto u Areni donosi izvođače najvišeg svjetskog ranga – Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazotti, Florence and the Machine… Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Smatram da imamo pravo biti selektivni kada odlučujemo koji će izvođači nastupati u gradskim prostorima”, rekao je Zoričić.

(N1 Zagreb, Foto: Pixabay)