Skip to main content

Građanska Vojvodina organizuje skup solidarnosti sa građanima Ukrajine i vojvođanskom ukrajinskom zajednicom

Autonomija 04. мар 2022.
< 1 min čitanja

Novi Sad, nedelja, 6. mart, u podne kod spomenika Tarasu Ševčenku

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina organizuje skup solidarnosti sa građanima Ukrajine, ali i ukrajinskom zajednicom u Vojvodini čiji sunarodnici su izloženi ruskoj agresiji.

Skup će se održati u Novom Sadu,u nedelju, 6. marta, u podne kod spomenika ukrajinskom pesniku i slikaru Tarasu Ševčenku (Bulevar cara Lazara, preko puta Tehnološkog fakulteta).

“Najoštrije osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu i pozivamo građane Vojvodine i Srbije da se solidarišu sa ukrajinskom zajednicom u Vojvodini, građanima Ukrajine i građanima Rusije koji protestuju protiv rata zbog čega su izloženi odmazdi vlasti”, navodi se u pozivu na skup.

Iz koalicije vojvođanskih nevladinih organizacija poručuju da je podrška ukrajinskoj zajednici i snažna antiratna poruka Vojvodine, koja je kao zajednica različitih svesna kakvu pretnju po evropski sistem vrednosti predstavljaju hegemonističke politike.

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Centar građanskih vrednosti Subotica, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Centar za interkulturnu komunikaciju.

(Autonomija)