Skip to main content

Građani pozivaju suverenističke partije da napuste Skupštinu: Crnogorci, izađite, ovo je izdaja!

Jugoslavija 01. nov 2022.
< 1 min čitanja

Grupa građana večeras se okupila na Trgu Nezavisnosti u Podgorici odakle su se uputili ka Skupštini da izraze protest zbog, kako su poručili, ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta.

Okupljeni su poručili da je protest organizovan povodom najnovijih dešavanja u Skupštini, a koja se tiču usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku. Kako dodaju, razlozi su takođe i učestale prijetnje pripadnicima crnogorskog naroda.

Građani su istakli brojne parole na kojima između ostalog piše: ”Država je ugrožena”, “Stop institucijalnom nasilju”; “Ruska agentura napolje”; “Ne državnom udaru”, “No pasaran!”…

Okupljeni su sa trga krenuli Ulicom Slobode ka Skupštini gdje je nastavljen mirni građanski protest.

”Plan je da se ide do parlamenta i da se “naši” poslanici imenima pozivaju da napušte parlament”, kazao je jedan od okupljenih.

Građani su po dolasku ispred Skupštine blokirali jednu traku na Bulevaru, a primjetan je i veći broj policijskih službenika koji su formirali kordon. Okupljeni ispred Skupštine uzvikuju ”Izdaja” i pozivaju poslanike suverenističkih partija da napuste sjednicu Parlamenta.

”Crnogorci, izađite”, skandiraju okupljeni.

Okupljenima su se obratili poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata. Poslanici Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković, Jevto Eraković i Petar Ivanović izašli su da se zahvale okupljenima na podršci.

”Večerašnja bitka u Skupštini je važna, a sjutra ćemo vidjeti što ćemo dalje”, poručili su oni okupljenima.

U znak zahvalnosti zbog aktivizma, građane okupljene ispred Skupštine izašli su da pozdrave i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, kao i poslanica DPS-a Nela Savković-Vukčević.

Više desetina građana i dalje protestuje ispred Skupštine, gdje je u toku rasprava o Predlogu izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore. Njima se večeras obratio i poslanik DPS-a Nikola Janović.

(Tekst i foto: Portal Analitika)