Skip to main content

Građani poručili da Cetinje neće trpjeti Andriju Mandića

Jugoslavija 07. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Da mu nije mjesto u Skupštini Crne Gore i da mu nije mjesto u Crnoj Gori. Njegovo mjesto je tamo da klekne u Srebranici, da klekne u Vukovar".

Protest ne Cetinju koji je bio održan u znak revolta zbog dolaska predsjednika Skupštine Andrije Mandića završen je.

I dalje je prisutan veliki broj policajaca, a prilaz zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje je blokiran.

Jedan od učesnika protesta Radovan Perović kazao je da je došao da negoduje protiv Andrije Mandića.

„Njegov put politički se zna s kim je bio i koga je podržavao. I ovaj narod to ne zaslužuje, Andrija Mandić ne zaslužuje tu stolicu gdje sjedi“, naveo je on.

Kaže da su tu mirni građani koji nijesu došli ni da se tuku ni da ih tuku.

„Cetinje neće trpjeti Andriju Mandića. 30 godina njegovog fašizma. Počeli su spaljivati knjige. Počeo se književnik Nikolaidis spaljivati. Što mislite, čiji je to maslo nego Andrije Mandića? Što mislite, čiji je maslo u Pljevljima? On je protiv nezavisne Crne Gore. On negira Crnogorce. On negira svaki narod. Negira Hrvate, negira Albance… Njegovi su idoli Karadžić i Mladić, ratni zločinci, na čelo sa vojvodom Šešeljom“, kazao je Perović novinarima.

Milovan Bojović iseljenik iz Australije kaže da je došao da zajedno sa drugim građanima poruče da Mandiću nije mjesto tu.

„Da mu nije mjesto u Skupštini Crne Gore i da mu nije mjesto u Crnoj Gori. Njegovo mjesto je tamo da klekne u Srebranici, da klekne u Vukovar i tako dalje. Žao mi je samo što nas ovdje koliko ja vidim, ovdje nažalost više ima ljudi sa strane iz Podgorice i Nikšića nego Cetinjana. Zašto ovdje danas nisu došli? Zašto ovdje naroda nije više? Zašto se ovdje čuje samo jedan čovjek?“, kazao je on.

Na skup su ranije pozvali predstavnici opozicije, intelektualci i aktivisti.

(Antena M)