Skip to main content

Građani Cetinja se razišli: Prozivke za predstavnike Vlade i poslanike DPS i SD

Jugoslavija 25. mar 2021.
2 min čitanja

Građani Cetinja razišli su se sa Studentskog trga u prijestonici uoči dolaska premijera Zdravka Krivokapića, ministara i poslanika. Na Cetinju je u toku sjednica Premijerskog sata, kojoj će prisustvovati predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i ministri.

Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković došla je da pozdravi okupljene, koji uzvikuju: “Neće nikad Crna Gora bit obala srpskog mora”, “Ua izdajnici”.

Dolazak poslanika i predstavnika Vlade u Vladin Dom, Cetinjani ispraćaju povicima: “Ua i izdaja”, dok poslanike DPS i SD-a sa povicima “lopovi”, a gađali su ih i flašom.

Nakon Vuksanović Stanković, okupljene je pozdravio i poslanik DPS Nikola Janović. Ipak, nakon pozdrava Janoviću, dio Cetinjana bio je razočaran njegovim dolaskom.

-Poslanici DPS nisu trebali da dolaze na Cetinje, jer je ta partija proizvod svega sto se sada dešava u državi – rekao je jedan od njih.

Na Cetinju se održava sjednica Premijerskog sata, kojoj će prisustvovati predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i ministri. Međutim, da se ne radi o običnoj sjednici potvrđuju i jutrošnje fotografije sa Cetinja, na kojima se već vide postavljene ograde i raspoređeni pripadnici policije koji treba da obezbijede premijeru i ministrima nesmetan ulaz do zgrade.

Premijerski sat na Cetinju počeo je polemikom lidera Liberalne partije Andrije Popovića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića. Popović je potom bacio Poslovnik, nakon čega mu je Bečić izrekao mjeru udaljenja sa sjednice.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, iza ograde i jakih policijskih snaga, provocirao je okupljene Cetinjane podižući tri prsta.

Jake policijske snage raspoređene su na Cetinju, a Studentski trg obezjeđuju specijalci.

Cetinjani su, kako je Pobjedi rekao jedan od stanovnika tog grada ogorčeni.

-Cetinjani su u blokadi. Nijedno vozilo ne može proći kroz centar a što je najbitnije nijedno vozilo ne može prići do bolnice Danilo prvi ni do Doma zdravlja. Tako da nijedan bolesnik ne može doći kolima do pomenutih ustanova nego mora doći pješice. Ovo se ne pamti od drugog svjetskog rata kako reče jedan stari Cetinjanjin – kazao je ovaj građanin prijestonice.

Skupštinska služba obavijestila je juče SMS-om poslanike da će im policija danas obezbjeđivati nesmetan prolaz kroz Cetinje, do zgrade Skupštine prijestonice, gdje se održava prva posebna sjednica prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

– Obavještavamo Vas da će policija obezbijediti nesmetan prolaz poslanicima, jednosmjernom Ivanbegovom ulicom na Cetinju za ulazak u grad – piše u poruci koja je proslijeđena poslanicima crnogorskog parlamenta.

Nova vlast nije dobrodošla na Cetinje, a Cetinjani su im to nedvosmisleno poručili 28. januara kada je u prijestonici održana sjednica Vlade i kada je premijer Zdravko Krivokapić pokušao da prošeta gradom i bio dočekan žestokim negodovanjem. Cetinjani su premijeru i njegovom kabinetu uzvikivali: „Ua izdajnici“!

(Pobjeda, Antena M, Foto: Antena M)