Skip to main content

Građanska Vojvodina ponovila optužbe protiv Bubnjevića

Izdvajamo 20. апр 2011.
< 1 min čitanja

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina ponovila je danas optužbe na račun novog člana Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine Dalibora Bubnjevića da je aktivno radio na promociji knjige Slučaj Nacionalni stroj, u kojoj se nalazi i program neonacističkog Nacionalnog stroja.
– Bubnjeviću je trebalo tri godine da bi se odrekao svog saradnika Ivana Danikova, urednika izdavačke kuĆe Art Projekt, koja je 2006. izdala knjigu Gorana Davidovića zvanog Firer, pod nazivom Slućaj Nacionalni stroj, navodi se u saopštenju za javnost.
Bubnjević je juče demantovao navode Građanske Vojvodine i saopštio da nije tačno da je vodio marketing pomenute knjige, već se radilo o „neovlašćenom i samoinicijativnom“ korišćenju njegovog imena i prezimena u impresumu knjige.
Bubnjević je zbog toga tužio izdavačku kuću Art projekat i Danikova i sud je presudio u njegovu korist u leto 2009. godine.
Građanska Vojvodina je navela da ne može da tvrdi da je taj proces bio fingiran, jer poštuje nezavisnost pravosuđa.
– Ostaje činjenica da je Bubnjević i posle presude koju je dobio u sporu sa Danikovim nastavio da sarađuje u marketingu te izdavačke kuće, što se može videti uvidom u njen internet sajt – piše u saopštenju.
Građanska Vojvodina je navela i da je Bubnjević generalni sekretar Banatskog udruženja književnika, čiji je predsednik Ivan Danikov. Građansku Vojvodinu čine Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej, Zelena mreža Vojvodine, Građanska akcija Pančevo.

(Beta)