Skip to main content

Gordana Čomić: Ne znači da će sudstvo zablistati 17. januara

Vesti 05. јан 2022.
< 1 min čitanja

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je danas u Novom Sadu da je razgovor o predstojećem ustavnom referendumu neophodan, jer svi imaju pravo da znaju šta ih čeka kada Srbija odluči hoće li ili neće prihvatiti promenu Ustava.

“Naše je da pravovemeno, valjano i tačno informišemo javnost, posle toga je na ljudima da slobodno odluče hoće li ili neće glasati za ili protiv. Ne znači da će sudstvo zablistati 17. januara, ali ako ne učinimo ovaj prvi korak da sa ustavnim promenama oduzmemo pravo političkim strankama da utiču na pravosuđe, onda znamo da će sve ostati isto“, kazala je Gordana Čomić na tematskom društvenom dijalogu “Pravosuđe, državna uprava i lokalna samouprava i zaštita ljudskih prava i ravnopravnost polova – ishod referenduma” u Skupštini Vojvodine.

Dodala je da ministarstvo želi da svako jasno razume šta donosi odluka Skupštine Srbije da se politika povlači iz pravosuđa i kako to dobro ili loše utiče na zaštitu ljudskih prava, što je “ključni ishod referenduma“.

Sledeća i poslednja runda društvenog dijaloga o ustavnim promenama održaće se u Kragujevcu, 12. januara.

(Autonomija, foto: N1)